Wie of wat is Brikat?

www.brikat.be

info@brikat.be

Houthulststraat 132A – 8840 Staden | +32 (0) 51 700 982

Studio Brikat bestaat sinds 1995, en wordt gerund door Brichard en Kathy Vandamme.

Sinds 1999 heeft Studio Brikat een nieuwe locatie in Staden, hartje West-Vlaanderen. Een groot pand werd omgebouwd tot ateliers en permanente tentoonstellingsruimte.

In maart 2013 vernielde een hevig brand het oude gebouw. Met pijn in het hart zagen Kathy en Brichard hun hebben en houden opgaan in de vlammen. Totale vernieling bracht echter een nieuw begin, in de zomer van 2013 werd een nieuwbouw opgetrokken.
Hoewel de ziel van het oude gebouw verloren ging met de vele kunstwerken en meubilair, zal het nieuwe gebouw ook de mensen weten te charmeren.

Het brengt ook heel wat verbeteringen en praktische optimalisatie met zich mee wat alleen maar de ateliers ten goede komt…

De studio omvat verschillende ateliers:
– keramiekatelier
– juwelenatelier
– teken- en schildersatelier
– vuil atelier voor steen, hout, metaal, assemblages…

sinds juni 2016 heeft Art studio Brikat zijn herkenning op zak van het ministerie van economie als erkend ambachtsman.

Een bevestiging van onze kennis in zowel materiaal als het creatieve,  en tevens een bewijs dat onze stukken gemaakt zijn volgens de regels van de kunst! 

In de ateliers worden avond- en weekendcursussen gegeven over keramiek, olieverf schilderen, pasteltekenen, speksteensculpturen,juwelen maken, parels knopen…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_7686.jpg

De ateliers zijn voorzien van het nodige comfort en uitrusting: rechtstreeks zonlicht, middelgrote tot grote keramiekovens op gas of   elektriciteit, verschillende gereedschappen en materialen.

Het schildersatelier is goed uitgerust, een perfecte lichtinval en grote hoogte zorgen voor aangenaam werken, ook aan grote doeken. De polyvalente ruimte leent zich uitstekend voor het werken in groep tijdens cursussen of workshops.

Ook groepen met kinderen zijn een vaste gast bij de twee kunstenaars

vanaf november 2017 is het mogelijk om als juwelenontwerper te komen werken in het goed uitgeruste goudsmidateliers onder het mom Samen smeden een initiatief van Ars Nobilis.

de plaats wordt verhuurd / halve dag, info te verkrijgen bij Brikat. Het ateliers is uitgerust met
1 extra juwelenwerkbank- wals – ringoprekker – ultrasoon – soldeerbrander propaan en perslucht – torch brander – polliermolen – polier trommel – boltansen – hangmotor met handstukken
materialen om in was te werken  – en allerhande tangen, hamers, zagen, en klein materiaal …

In de expositieruimte wordt er, naast eigen werk, ook plaats gemaakt voor gastkunstenaars.

Als verlengstuk is er ook nog een tuin, die in de zomermaanden dienst doet als extra tentoonstellingsruimte.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels, Frans